لیزر موهای زائد یک روش موثر برای افرادی است که از اصلاح موهای زائد در قسمت های مختلف بدن با روش های مرسوم همچون اپیلاسیون ،موبر ، مومک یا ژیلت خسته شده اند.
در این روش نور لیزر با شدت مشخصی به فولیکول مو برخورد میکند و باعث تخریب آن میشود.نتیجه این فرایند ، توقف رشد موها و ریزش آن ها پس از گذشت یک یا دو هفته است.
افراد زیادی پس از انجام لیزر برای همیشه از شر موهای زائد در نواحی مختلف بدن خلاص میشوند، اما این روش برای برخی اشخاص تاثیر قابل توجهی ندارد.به همین دلیل اغلب افراد با این سوال مواجه می شوند که لیزر برای چه نوع پوستی مناسب است؟آیا این روش میتواند خطرناک باشد و عوارض ایجاد کند؟
لیزر موهای زائد به چه صورت است؟
در فرایند لیزر از پرتوی نور با مقدار مشخص برای تاباندن به ریشه مو یا همان فولیکول استفاده میکنند.در این بین، رنگدانه های فولیکول مو نور لیزر را جذب کرده تا این نور به گرما تبدیل شود.گرمای ایجاد شده ، فولیکول مو را تخریب میکند که نتیجه آن رشد مو با سرعت بسیار پایین یا توقف دائمی آن است.
نواحی مجاز برای انجام لیزر عبارت اند از:
-چانه و پشت لب
-پیشانی
-دست ها و پاها
-سینه
-گردن
-زیر بغل
-خط باسن
-حط بیکینی ،بیکینی و واژن
-کمر و شکم
برای انجام اصلا موهای زائد ابتدا باید موها را در ناحیه موردنظر کوتاه کنید.سپس تکنسین لیزر با توجه به آستانه تحمل درد شما از داروی بی حسی استفاده میکند.مرحله بعد با تاباندن پالس نوری توسط تکنسین بر ناحیه موردنظر آغاز میشود.درصورتی که تنظیمات دستگاه به درستی انجام شده باشد و پوست شما واکنشی منفی نشان ندهد، اپراتور روند لیزر موهای زائد را ادامه می دهد.
انواع روش لیزر موهای زائد
-دستگاه روبی(Ruby)
این دستگاه دارای طول موج 694 نانومتر است که با تخریب ساختار فولیکول مو به بافت اطراف آن آسیب نمی رساند. اصلاح موهای زائد با دستگاه روبی درد بسیار کمی دارد؛ از همین رو گزینه مناسبی برای ناحیه کوچک صورت است.
دستگاه الکساندرایت(Alexandrite)
دستگاه الکساندرایت با طول موج 755 نانومتر دارای طیف نور قرمز است.این دستگاه سرعت بسیار بالایی دارد و می تواند در یک شات ، قسمت وسیعی از پوست را پوشش دهد.
همچنین اثربخشی دستگاه الکساندرایت بر روی پوست کک و مک دار ،پوست آلبینو با موی بسیار نازک و پوست هایی با رنگ زیتونی یا سفید که معمولا لیزر برای آن ها فابده ای ندارد، بالاست.
با این حال این دستگاه برای پوست های تیره مناسب نیست؛زیرا احتمال تغییر رنگ در رنگدانه پوست وجود دارد.
دستگاه دایود(Diode)
این دستگاه با طول موج 800 تا810 نانومتر کار میکند. از همین رو گزینه مناسبی برای پوست های تیره است که موهای بسیار ضخیمی دارند.در واقع دستگاه دایود اثربخشی بالایی در رفع دائمی موی پشت و سینه دار؛از همین رو بهترین دستگاه لیزر موهای زائد برای آقایان شناخته می شود.
دستگاه یاگ(Nd : YAG)
این دستگاه بسیار پیشرفته است و در طول موج1064 نانومتر کار می کند. ازطرفی نور سبز در دستگاه یاگ با طول موج 532 نانومتر ایجاد می شود.به همین دلیل میتوان از این دستگاه که سرعت تکرار بالایی دارد برای انواع پوست تیره یا آسیایی استفاده کرد.
دستگاه IPL
این دستگاه به عنوان لیزر غیر منسجم با نور پالس شدید شناخته می شود لیزر IPL طول موج مشحصی ندارد، از همین رو انعطاف پذیری آن بسیار بالاست. معمولا متناسب با نیازهای فردی،طول موجهای مختلفی برای این دستگاه تعیین میکنند تا نواحی وسیعی از پوست را بدون آسیب به بافت های اطراف پوشش دهد.
لیزر موهای زائد برای چه کسانی ضرر دارد؟
اگر در شرایط زیر هستید از انجام لیزر موهای زائد صرف نظر کنید؛زیرا ممکن است بازدهی آن را کاهش دهد یا باعث بروز عوارض جانبی شود:
-مصرف داروهای حاوی طلا
-وجود اختلالات هورمونی
-سابقه عفونت یا تبخال مکرر
-وجود گوشت اضافی در محل موردنظر برای لیزر
-استفاده از اسپری های برنزه
-وجود خالکوبی ، تاتو یا خال های گوشتی
-بارداری و شیردهی
-بیماری های پوستی مانند لوپوس
-پوست های دارای کهیر یا آلرژی شدید
-مصرف داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین،هپارین و غیره
-سابقه بیماری هریس یا زگیل تناسلی
عوارض وحشتناک لیزر موهای زائد
مقدار کمی قرمزی و تحریک پذیری پوست تا سه روز بعد از لیزر طبیعی است.
ممکن است با برخی عوارض شدید روبرو شوید:
-شوختگی و تاول
-عفونت پوستی
-عود زگیل تناسلی یا تبخال
-آسیب های چشمی
-افزایش ضخامت موهای زائد
-ایجاد حساسیت شدید پوستی
-تغییر رنگ پوست
نقاط قابل لیزر برای مردان:
-سینه و شکم
-گردن و شانه
-پشت
-بازوها
-زیربغل
-خط ریش
-دست ها و پاها
-کمر و لگن
-نفقاط خصوصی