لوازم آرایشی

لوازم آرایشی موادی هستند که به منظور بهسازی یا حفظ ظاهر یا بوی بدن انسان به کار میروند.

لوازم آرایشی شامل کرم های محافظت کننده پوست، لوسیون ها(کرم های مایع)،پودرها، عطرها ، رژلب ،لاک ناخن، مواد آرایشی چشم و صورت ، فرمو، لنزهای رنگی، رنگ مو ، ژل و افشانه مو ، دئودورانت ها(ضد بو)، محصولات مربوط به نوزاد، روغن شستشو، کف وان(مایع ویژه وان)، نمک شستشو، روغن ها و دیگر انواع محصولات هستند.

در آمریکا،سازمان غذا و دارو،که محصولات آرایشی را قانون گذاری میکند، لوازم آرایشی را اینگونه تعریف میکند«محصولات در نظر گرفته شده برای استفاده در بدن انسان برای پاکسازی،زیباسازی،ارتقای جذابیت یا تغییر ظاهر بدون تاثیر در ساختار بدن و عملکردهای آن.»

تاریخچه لوازم آرایشی

هنر آرایش صورت و بدن،برای نخستین بار در تاریخ،توسط مردان ابداع شد.مردم نئاندرتال یا انسان های اولیه اولین مردمی بودند که از رنگ سرخ استفاده میکردند و استخوان های مردگان خود را رنگ میزدند.آنها با همین رنگ، صورت و بدن خود را هم آرایش میکردند. شاید آرایش کردن به قصد زیباکردن خود برای اولین بار توسط زنان مصری آغاز شد.

در تصاویر به دست آمده واضح است که زنان این سرزمین از رنگ سرخ برای گلگون کردن لب ها و گونه ها و از رنگ سیاه برای تیره کردن چشم ها استفاده میکردند.

رنگ سیاه عموما سرب بود و گاه از اکسید منگنز و کربن هم کمک گرفته میشد.

مصری ها همچنین اولین مردمانی بودند که رنگ سبز را برای آرایش انتخاب کردند و از پودری سبز رنگ به عنوان سایه پشت چشم و رنگ کردن مژه یا ابرو استفاده میکردند.

به مرور با مخلوط کردن این ترکیبات با اکسید مس و آهن رنگ های جدیدی مثل فیروزه ای و بنفش و غیره بدست آمد و سایه ها تنوع رنگی پیدا کردند.

افزوذن پودرهای سفید نیز به مصریان اجازه داد تونالیته ای از سیاه به خاکستری و طوسی و سفید بسازند و با افزودن چربی به آن غلظت مواد را تغییر دهند و به عبارتی اولین مواد آرایشی را تهیه کنند.

به عنوان مثال از ترکیب رنگ ها، کرم روشن و پمادی بر پایه شیر اسب و آلباستر به دست آوردند و از آن برای رنگ کردن بدن استفاده کردند مو و دست و ناخن را حنا میگذاشتند و از روغن ها و چربی های معطر برای حفاظت از پوست کمک میگرفتند.

تاریخچه لوازم آرایشی به حدود7000 سال پیش بازمیگردد. طی قرن ها زنان از خاکستر کبریت های سوخته به عنوان سایه چشم، از میوه ها بخصوص توت فرنگی به عنوان رژلب و مداد لب استفاده میکردند.

در تاریخ آمده است که زنان مصر از اولین زنانی بوده اند که آرایش کرده اند.

همزمان با مصریان،یونانی های باستان نیز از عسل برای مرطوب کردن لب ها و از چربی حیوانات که با پودرهای سفالی سفید مخلوط میشد برای پوشاندن لک های روی بدن و صورت استفاده میکردند.

اما آرایش به شکلی که در زنان مصری دیده میشد در یونانی ها نبود. برعکس آنها،زنان رمی دوست داشتند خود را به شکل یونانی ها درآورند.آنها ابروها و موهای خود را با زرده تخم مرغ و له شده مورچه و مگس سیاه میکردند و حمام آفتاب میگرفتند تا پوست شان برنزه شود اما در این دوران هنوز آرایش آنچنان که باید رایج نبود.

در قرن اول میلادی امپراتور روم نرون و همسرش پوپیا پوست خود را با کربنات سرب که بسیار سمی است سفید میکردند و از نوعی گچ دریاچه که حاوی سرب و بسیار سمی بود برای آرایش چشم استفاده میکردند. بدلیل بیماری هایی که این مواد ایجاد میکرد به مرور آرایش کردن کنار گذاشته شد.

با آغاز جنگ های صلیبی دوباره آرایش دور گرفت و در شمال اروپا رایج شد. در قرن 14 آرایش و مراقبت از پوست و مو بیشتر مختص نجیب زادگان بود.اما در قرن 18 رواج عمومی پیدا کرد. در این دوران همچنان از مواد سمی برای آرایش استفاده میشد و میزان سرب مواد آرایشی بالا بود.

در قرن 20 و 21 میلادی با صنعتی شدن جوامع و به وجود آمدن کارخانجات نحوه تولید و فرمولاسیون مواد آرایشی تغییر کرد. با پیشرفت علم دانشمندان سعی کردند مواد سمی مورد استفاده را با مواد طبیعی تر یا مواد طبیعی تر یا مواد غیرسمی شیمیایی جایگزین کنند و با تبلیغات روز به روز برتعداد طرفداران و مصرف کنندگان مواد آرایشی افزوده شد.

امروزه رژلب پرفروش ترین محصول آرایشی است و در هر ثانیه 27 رژ به فروش میرسد.

انواع لوازم آرایشی

-لوازم آرایشی صورت

-لوازم آرایشی چشم

-لوازم آرایشی لب

-ابزار آرایشی

-لوازم آرایشی مو

-لوازم آرایشی ابرو

_لوازم آرایشی ناخن

 

 

ترکیبات لوازم آرایشی

لوازم آرایشی دارای ترکیبات شیمیایی متعددی است و انواع این اقلام آرایشی ساخته شده از رنگ ها، اسانس ها، فیلترهای رنگی و غیره است که باعث میشود پوست صورت تغییر رنگ دهد، همچنین در خوشبوتر کردن، براق کردن و یا مات شدن پوست ناثیر گذار است.

برخی از ترکیبات لوازم آرایشی ، طبیعی و یا بصورت مصنوعی است که هرکدام در جایگاه خود مشکلات خاصی را برای پوست  صورت ایجاد میکنند.

افلاتوکسین ها مواد تولید شده توسط قارچ ها به شمار میروند که سمی و خطرناک هستند.

وجود سرب و افلاتوکسین در ترکیبات آرایشی صدماتی به پوست وارد میسازد ، اگر این دو ماده خطرناک در ترکیبات مواد آرایشی بیش از حد وجود داشته باشد و زنان به طور مداوم و در دفعات متعدد از لوازم آرایش استفاده کنند ممکن است پوست شان تحریک شده و به مشکلات پوستی دچار شوند. وجود این ماده سمی در مواد آرایشی نامرغوب جذب میشود.

امروزه بیشتر افراد توجه بیشتری به میکاپ کردن دارند و از طرفی سعی دارند که از لوازم آرایشی طبیعی استفاده کنند زیرا به ضررها و آسیب های مواد آرایشی مصنوعی پی برده اند.

بسیاری از افراد فقط از مواد آرایشی گیاهی استفاده میکنند زیرا دوستت ندارند که لوازم آرایش آنها به حیوانات آسیب بزند.

با افزایش محبوبیت لوازم آرایشی با ترکیبات ارگانیک، شرکت های سازنده نیز رویکرد بیشتری نسبت به استفاده از مواد طبیعی تر در فرمول لوازم آرایش صورت داشته اند.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا