آرایش و پیرایش چیست؟
آرایش و پیرایش شامل چیست؟آیا این دو باهم تفاوتی دارند؟ در ادامه قصد داریم به این سوالات و برخی از پرسش های مشابه، پیرامون موضوعات فوق پاسخ دهیم.
آرایش همانگونه که از نام آن مشخص است ، به معنای آراستن و زیبا نمودن است. در قدیم برای آرایش از وسایلی مثل سرخاب استفاده میکردند. آرایش نمودن در تمدن ایران،هند،عرب و مصر بسیار دیده میشود. اما در مقابل پیرایش به معناب مرتب نمودن، کوتاه کردن و به صورت کلی فعالیت هایی است که اغلب در آرایشگاه های مردانه صورت میگیرد.
با این توضیح میتوان دریافت که آرایش به معنای اضافه نمودن و پیرایش به معنی کاستن است. در ایران از واژه آرایش بیشتر برای خانم ها و از پیرایش برای آقایان استفاده میشود.
حالا که فرق آرایش و پیرایش را دانستیم ، باید دقیقا بدانیم که در هر کدام از این دو رشته دقیقا چه خدماتی ارائه میگردد.
با این توضیح باید در نظر داشت که یک پیرایشگر حرفه ای باید به انجام فعالیت هایی مثل کوتاه نمودن موها ، اصلاح ابرو ، ریش و سبیل ، کوتاه کردن و مرتب کردن ناخن ها و اصلاح صورت مسلط باشد.البته دقت کنید که هرکدام از این موارد نیاز به دوره های آموزشی اختصاصی دارند.در حوزه پیرایشگری داشتن قدرت تخیل ، ایده و خلاقیت بسیار مهم است. چون به طور مثال برای کوتاهی مو در پیرایشگر نیاز است تا براساس فرم صورت و نوع موهای فرد ، یک مدل خوب را پیشنهاد دهد.همچنین در بحث نگهداری از ناخن باید با انواع ناخن ها و روش های محافظت از آنان آشنا باشد.
مواردی که در آرایشگری مطرح است:
-آرایش صورت
-شینیون و آرایش موها
-آرایش ناخن ها، خدمات پدیکور و مانیکور
-نگهداری از مو و پوست
-ارائه خدمات رنگ ، مش ، لایت
-صافی موها
-میکروپیگمنتیشن
-آبرسانی مو و پوست
-و غیره
لوازم آرایش و پیرایش شامل چیست؟
تا به اینجا در خصوص فرق آرایش و پیرایش صحبت شد. باید در نظر داشته باشید که هر کدام از این رشته ها در حوزه آرایشگری نیاز به وسایل و تجهیزات خاص خود را دارند.به طور مثال در بحث پیرایش و کوتاهی مو ، شخص باید انواع فرم دهنده های مو ، نرم کننده ها ، پیش بند ، شانه ، قیچی ، برس ، سشوار ، اسپری مخصوص آب ، تیغ ،حوله ، کلیپس و غیره استفاده نماید.
در بحث آرایش ، قطعا نیاز به مواد و لوازم آرایشی بسیاری است. امروزه آرایشگرها برای اینکه خدمات حرفه ای تری ارائه دهند از انواع براش ها ، سایه های چشم ، رژ لب ، کرم پودر ها ، کرم های نرم کننده ، کانسیلرها ، رژگونه ها ، فیکساتورها ، رنگ موها و غیره استفاده می مینمایند.
آیا تا بحال عبارت 7 قلم آرایش به گوشتان خورده است؟
این 7 قلم در بین زنان ایرانی رواج داشته که شامل موارد زیر است؛
-حنا: برای رنگی کردن مو و ناخن استفاده میشد که البته نمیتوان خواص دارویی و درخشندگی و رطوبت بخشی آن به پوست را نادیده گرفت. حنا یک ماده بسیار کاربردی هم برای آرایش و هم برای سلامت پوست و مو محسوب میشود.
-بند: از بند برای اصلاح صورت و مرتب کردن ابروها استفاده میشد.
-وسمه: برای آنکه زنان ایرانی ابروهای خود را پرپشت کنند، این گیاه را خیس میکردند و روی ابروی خود میکشیدند. این گیاه دارای برگ های سیاه و نیلی است.
-سرمه: سرمه به گردی سیاه رنگی گفته میشود که از دود تهیه شده است. زنان از سرمه برای آرایش چشمان خود استفاده میکردند. سرمه چشمان را کشیده تر و جذاب تر میکرد.
-سرخاب: برای آرایش لب ها و گونه ها از گلبرگ یا گرد سرخ رنگی به نام سرخاب استفاده میکردند.
سفیدآب: پودر سفید رنگی است که برای روشن کردن پوست به کار میرود.
-خال: شاید عجیب به نظر برسد؛اما در گذشته خال برای زنان یک زیبایی محسوب میشد. زنانی که خال نداشتند با انواع وسایل روی صورت خود، خال نقاشی میکردند.
همچنین ایرانیان باستان، از موم عسل و گل های زعفران برای نرم کردن پوست خود بهره میبردند.
شکل گیری روندی جدید در تولید لوارم آرایشی به شیوه ای مدرن با صنعتی شدن جوامع
در قرن 18 در کشورهای اروپایی ، استفاده از لوازم آرایشی بین بانوان به شکل چشم گیری رواج پیدا کرده بود.با اینکه افراد برای پوست و موی خود ارزش بسیاری قائل بودند، اما لوازم آرایشی در آن دوره سمی بودند و استفاده بیش از حد از آن ها به سلامت پوست و مو آسیب وارد میکرد.
در قرن 20 و 21 که همان قرن حاضر است، وقتی تمامی جوامع دریافتند که انجام آرایش برای افراد زیادی بسیار محبوب شده است ، کارخانجاتی را تاسیس کرند که بتوانند تا جایی که امکان دارد فرمولاسیون لوازم آرایشی را تغییر دهند تا مواد آرایشی برای بدن انسان مضر نباشد. این تغییر فرمولاسیون با حذف یکسری مواد شیمیایی و جایگزینی آن با مواد طبیعی صورت گرفت.
با تبلیغات روزافزون لوازم آرایشی و شکل گیری روش های مختلف آرایشی در سراسر دنیا، امروزه میکاپ و آرایش برای بانوان از اهمیت و حایگاه ویژه ای برخوردار است.
همانطور که متوجه شدید، جایگاه آرایش و پیرایش در تمامی ملت ها بسیار بالا بوده است و در طول تاریخ تمامی ملت ها از هر وسیله ای برای زیباتر ساختن خود استفاده میکردند. اما امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و دانستن اینکه هر ماده باید به چه مقدار ترکیب شود تا استفاده از آن برای بدن انسان مضر نباشد، موجب شده است تا متخصصان در این زمینه بتوانند بهترین و با کیفیت ترین لوازم آرایشی صنعتی را تولید کنند ؛ چرا که امروزه بیش از گذشته، افراد به دنبال بهره وری از لوازم آرایشی برای زیبایی خود هستند. استفاده از لوازم آرایشی بی کیفیت میتواند خسارات جبران ناپذیری به سلامت پوست و موی شما وارد کند.
آسیب هایی مانند ریزش مژه، عفونت چشم ، اگزما ، جوش روی صورت ، ریزش و کم پشت شدن ابرو ها ، خشک شدن و پوسته پوسته شدن لب ها و غیره از عوارض استفاده از لوازم آرایشی بی کیفیت هستند.